Genveje


Nynne Marie Hjort-LorenzenNynne Marie Hjort-Lorenzen

Nynne går på første årgang og har dansk som første linjefag. Nynne er 22 år og er gammel pædagogmedhjælper og har arbejdet i både vuggestue og børnehave med stor glæde.

Hvorfor læse til lærer?
Egentlig var min vej og mit valg til læreruddannelsen kort, og knap så velovervejet. Min moster er Danmarks mest fantastiske dansklærer, og da hun en uge før studiestart spurgte mig, om jeg ikke ville prøve læreruddannelsen, tænkte jeg umiddelbart – 'joeh hvorfor ikke... jeg kan jo altid stoppe, hvis det ikke er mig'.
I dag kan jeg så takke min moster for, at jeg har fundet en fantastisk uddannelse med mange udfordringer og med mange muligheder, når jeg er færdiguddannet. Og for en uddannelse med et stærkt socialt bånd og med en høj faglighed.
 
Hvorfor læse på Institut for skole og læring?
Det er meget nemt at forklare, hvorfor jeg valgte Institut for skole og læring – det er landets bedste! Jeg undersøgte en del steder inden studiestart, og alle steder jeg spurgte sagde de, at Institut for skole og læring er det bedste i landet!

Hvordan oplevede du studiestarten og hvordan er studiemiljøet?
Bortset for lidt for lange taler af rektor og lektorer, så var det fantastisk sjovt at blive inddelt i hold med hver sit tema. Og der var en helt fantastisk rustur til Kramnitze! Det ville jeg gøre igen, hvis jeg kunne!

Studiemiljøet er virkeligt godt. Jeg er både en del af sportsforeningen og af Instituttets kor. Alle snakker sammen og smiler til hinanden – det lyder godt nok som lidt af en reklame, men det passer nu. Socialt kan man ikke finde et bedre sted.

Hvordan vil du beskrive det faglige miljø?
I og med vi bliver undervist af lektorer, der alle har universitetsgrader bliver det faglige niveau i den grad højnet. Det kunne dog også være rart, hvis flere af underviserne selv havde været ude og undervise i folkeskolen og kunne give flere eksempler fra det 'virkelige liv'.

Aldersspecialisering
Jeg har valgt at specialisere mig mod de ældre klasser i folkeskolen, fordi jeg synes, de ældre klasser er sjovere. Der er også en stor udfordring i at skulle undervise og gøre eleverne klar til folkeskolens afgangsprøve.

Hvilke tanker gør du dig om den megen medieomtale af lærerjobbet og folkeskolen?
Jamen jeg tror, det er rigtig vigtigt, at man selv danner et billede af, hvad man selv synes. Derfor er det også vigtigt, at man undersøger sin uddannelse grundigt inden, man starter. Man skal som oftest altid tage medieomtalen med et gran salt.