Genveje


Om praktikstederOm praktiksteder

Du vælger selv dit praktiksted. Her kan du se nogle eksempler på praktiksteder.

 Branche  Beskrivelse
Natur- og kulturcentre Disse beskæftiger sig med formidling af naturoplevelser og lokale, kulturhistoriske begivenheder. Formidlingstiltagene sker i grupper, arrangerede ture eller andre former for arrangementer. 
Fx Sagnlandet Lejre i Roskilde. 
Zoologiske haver o.l. Med fokus på zoologi er dette virksomheder, der formidler dyreliv og er turistattraktioner med en lang række arrangementer.
Fx Københavns Zoo, Øresundsakvariet eller Den Blå Planet. 
Feriecentre Ophold og oplevelser er essentielt for feriecentrene, hvor både nationale og internationale turister er målgruppen. 
Fx Lalandia feriecenter.
Turistbureauer Formidling af oplevelser i lokalområdet er fokusområdet for turistbureauerne. De er med til at understøtte eksisterende arrangementer og er hovedsageligt et informationsserviceorgan. 
Fx Visit Copenhagen eller Visit Nordsjælland. 
Museer og arkiver Arrangementer, rundvisninger og fokus på formidling enten skriftligt eller via nye medier. Det kan være historiske museer og kunstmuseer. Eller lokalarkiver.
Fx Glyptoteket, Arbejdermuseet, Nationalmuseet eller Zoologisk museum.
Kommunale forvaltninger Disse har forskelligt fokus, men ofte en bestemt målgruppe eller et bestemt tema, der skal understøtte et ønsket politisk mål.
Fx Kultur og fritid eller Plan og udvikling.
Fx Hillerød kommune eller Københavns kommune. 
Kultur, event og sport Disse er ofte selvejende og afholder forskellige former for events og arrangementer. Der ligger meget koordination og kommunikation inkorporeret i disse organisationer.
Fx DGI-byen, Bellacenter, Parken eller yespeople.
Biblioteker Kulturhuse, hvor der både er en lang række af arrangementer og foredrag, foruden formidling af forskellige medier.
Fx Gentofte Hovedbibliotek, Hillerød Bibliotek eller Hovedbiblioteket.
Reklame og marketing Virksomheder, der står for markedsføring af forskellige produkter. Dette kan være i form af traditionelle medier eller mere eventbaseret.
Fx Nortlander Skitours.