Genveje
Ernæring og sundhedErnæring og sundhed

Specialiser dig inden for ernæring, fødevarer, sundhed og fysisk aktivitet.

Tænk på alle de måltider der bliver spist hver eneste dag. Hvordan påvirker maden vores sundhed, hvordan bliver den produceret og hvordan påvirkes vores miljø? Hvad betyder maden for os, og hvordan kommunikerer, vejleder og rådgiver vi om mad og ernæring? Dette og meget mere beskæftiger vi os med på ernæring- og sundhedsuddannelsen.

Hvis du skal starte på uddannelsen, kan du allerede nu læse lidt om din studiestart.​

Ernæring- og sundhedsuddannelsen uddanner professionsbachelorer i ernæring og sundhed til at varetage samfundsmæssige funktioner indenfor mad, måltider, fødevarer og ernæring. 

På uddannelsen arbejder du med det enkelte menneske og organisering af processer, der fremmer sunde, sikre og bæredygtige måltider af høj etisk og æstetisk kvalitet, samt hvordan man kan arbejde med kostmæssige og livsstilsrelaterede ændringer via undervisning, kommunikation og vejledning.

Job og karriere

Uddannelsen giver dig adgang til en række jobfunktioner i det offentlige og private erhvervsliv. Det kan være inden for undervisning, kommunikation, behandling, sundheds- og miljøfremme og ledelse. Læs mere om job og karriere.

Uddannelsen giver desuden gode muligheder for videreuddannelse bagefter. Du kan fx blive kandidat i human ernæring eller fødevarevidenskab, eller vælge én af de mange pædagogiske kandidatuddannelser.

Uddannelsen flytter til Nørrebro

Uddannelsen flytter til campus på Sigurdsgade 26, København N. i starten af 2017. På samme adresse er der samlet en lang række af Metropols andre uddannelser.

​Læs studieordningen for ernæring og sundhedsuddannelsen