Genveje


I praktik i DONG EnergyI praktik i DONG Energy

Studerende Line Lystlund var i praktik hos energiselskabet DONG Energy. Læs her Lines beskrivelse af sin praktikperiode.

Min primære opgave under mit praktikophold i DONG Energy i Hørsholm var, sammen med en medpraktikant, at udarbejde og implementere en kostpolitik. Vi var under praktikopholdet tilknyttet den kantineadministrerende, som har ansvar for at bespise ca. 4200 ansatte.

Udarbejdelse og implementering af en kostpolitik

I arbejdet med at udarbejde og implementere kostpolitikken nedsatte vi et kostpolitikudvalg med repræsentanter fra ledelse og ansatte, som var medbestemmende igennem processen.

Som led i implementeringen af kostpolitikken afholdt vi en workshop for køkkenpersonalet, hvor jeg formidlede de ernæringsfaglige aspekter bag de 8 kostråd. Vi gennemgik i fællesskab, hvordan maden blev produceret, og køkkenpersonalet justerede selv, så produktionen af maden nu lever op til de 8 kostråd.

Ligeledes afholdt vi events i kantinen for de ansatte, hvor vi havde temaer oppe fra de 8 kostråd som f.eks. frugt og grønt, fisk, sukker og fuldkorn. Dette for at skabe en rød tråd til den kommende kostpolitik.

At få lov at afprøve de ovennævnte opgaver i praksis har givet mig stor indsigt i, hvor bredt jeg kan anvende min uddannelse og ønsker i mine kommende jobs at kunne kombinere flere fagområder.

Mulighed for at afprøve teori i praksis

I forbindelse med praktikken fik jeg afprøvet mine ernæringsfaglige og formidlingsmæssige kompetencer samt min viden om ernæring og sundhed.

En af mine interessefelter indenfor ernæring og sundhed er overvægt og vægttabsstrategier, og jeg fik i min praktik rig mulighed for at kostvejlede de ansatte.

Det var mange forskellige problemstillinger jeg mødte bl.a. overvægt, undervægt, generelt sundhedstjek af familien, børns sundhed, og hvordan man lever sundt som vegetar. Her fik jeg afprøvet vejledningsteknikker, ernæringsformidling på flere niveauer samt praktisk udarbejdelse af kostplaner.

At få lov at afprøve de ovennævnte opgaver i praksis har givet mig stor indsigt i, hvor bredt jeg kan anvende min uddannelse og ønsker i mine kommende jobs at kunne kombinere flere fagområder.

Stud. professionsbachelor i ernæring og sundhed, Line Lystlund