Genveje


Sofie Hede NielsenSofie Hede Nielsen

Alder: 23 år
Uddannelse: Professionsbachelor i ernæring og sundhed
Speciale: Sundhedskommunikation
Semester: 6. semester

Hvorfor vil du være PB i ernæring og sundhed?
Det vil jeg, fordi jeg får en bred uddannelse, som kan skræddersyes til mig og mine personlige interesser, gennem de modulopgaver jeg laver og de valgfag jeg har taget. Jeg vil gerne skabe dialog omkring sundhed i samfundet, samt opfordre til holdnings- og meningsdannelse hos befolkningen, gerne gennem skriftlig kommunikation, som for eksempel artikler, og gennem kampagner og projekter både i kommunalt og nationalt regi.

Hvad er dit bedste fag, og hvorfor?
Jeg elsker at skrive og jeg føler, at jeg formulerer mig bedst på skrift, derfor har et valgfag som journalistik og layout været meget givtigt for mig. Der har jeg haft mulighed for, at udvikle mig inden for især skriftlig kommunikation, i form af forskellige faglige og formidlende artikler.

Hvordan var det at være i praktik første gang?
Min første praktik var en 4-ugers pædagogisk praktik på 3. semester, som havde fokus på undervisning og pædagogiske teorier. Jeg var i praktik i en ungdomsklub/fritidsklub, og målgruppen var børn mellem 9 og 15 år. Denne praktik gav mig stor erfaring i, at anvende pædagogiske teorier i praksis, og at fokusere på målgruppen og møde dem der hvor de er.

Min næste praktik var en 8-ugers professionspraktik på 5. og 6. semester hos Folkesundhed København. Her var jeg i praktik på indsatsen "Sundhed på dit sprog", en sundhedsfremmende og forebyggende formidlingsmetode, til etniske minoriteter i Københavns kommune. I løbet af denne praktikperiode fik jeg virkelig mulighed for, at bruge min uddannelse i praksis. Samtidig fik jeg mulighed for, at berøre en målgruppe som jeg ikke tidligere har stiftet førstehåndsbekæmpskab med, i løbet af studiet. Jeg føler, at jeg fik brugt rigtig mange af mine erhvervede faglige kompetencer, samt mine personlige og sociale kompetencer, i mødet med selve arbejdspladsen og styringsgruppen, samt i mødet med målgruppen.

Jeg føler, at jeg fik brugt rigtig mange af mine erhvervede faglige kompetencer, samt mine personlige og sociale kompetencer, i mødet med selve arbejdspladsen og styringsgruppen, samt i mødet med målgruppen.

 
Bruger du meget tid på forberedelse?
Jeg læser det, det kræves af mig, og så læser jeg af egen interesse ud over pensumlisten. Det svarer til et fuldtidsstudie. Der er stadig plads og tid til at have et studiejob ved siden af lektierne og undervisningen, men der kan til tider være mange ting at se til, med læsestof, modulopgaver, frivilligt arbejde og familie og venner, dog sagt med et glimt i øjet.

Hvad er det fedeste ved uddannelsen?
Det bedste ved uddannelsen er, at skoledagene ikke er så lange (4 timer). Jeg er sikker på, at mange studerende kan have svært ved, at møde op til timerne, netop fordi det kun er 4 timer og fordi det ikke er hver dag, men jeg synes det er rigtig rart, at der er tid til gruppearbejde, og tid til at få læst sine lektier (disse ting forventes det dog også, at man netop bruger tiden på, når man ikke er til undervisning) og plads til studiejob. En anden god ting ved uddannelsen, er dens brede perspektiv. Det giver mulighed for, at man kan lære en masse om mange aspekter af ernæring og sundhed især, men man har også mulighed for, at specialisere sig, inden for netop det emne eller den målgrupppe man brænder for.

Tænker du på efter- og videreuddannelse?
Jeg tænker rigtig meget på videreuddannelse. En mulighed er kommunikation og sundhedsfremme og -strategi på RUC i Roskilde. Dog er jeg bevidst om, at det i værste fald kræver supplerende fag, som koster penge, men med en forhåbentlig rigtig god og fyldestgørende ansøgning, kan det lade sig gøre at blive optaget.

Hvor arbejder du om 10 år?
Det er virkelig svært at sige hvor jeg arbejder om 10 år, men mest fordi der er så mange muligheder! Jeg kan blandt andet se mig selv som selvstændig skribent og kogebogsforfatter, som sundhedskonsulent hos private eller offentlige virksomheder, eller som projekt- eller kampagneleder. Det kan også være en kombination af de tre, men der er mange flere muligheder, det kræver bare at man er åben, positiv og opsøgende, og at man ikke sætter begrænsninger for sig selv, og sine evner og muligheder.

Der er mange flere muligheder, det kræver bare at man er åben, positiv og opsøgende, og at man ikke sætter begrænsninger for sig selv, og sine evner og muligheder.