Genveje


Trine Krebs IlskovTrine Krebs Ilskov

 Trine Krebs
Alder
:  34
Uddannelse:   PB i ernæring og sundhed
Uddannelsesår:  2003 januar
Beskæftigelse:  kreativ direktør og partner i Frugtformidlingen 

Hvorfor valgte du ernærings- og sundhedsuddannelsen?
Jeg ville noget bredt. Noget, hvor jeg fik en masse overfladisk viden om mange emner. Ville være generalist. Tror på at verden har brug for generalister...og jeg tænker at jeg har resten af livet til at komme til bunds i nogle af de faglige ting, som jeg fik lov at snuse til. Jeg blev især tiltrukket af det fødevare- og ernæringsmæssige, men under studiet var det i høj grad humanvidenskaben, som greb mig rigtig meget. Det gik op for mig, at det at inspirere mennesker til at træffe sunde valg i hverdagen handler en lille bitte smule om mad - og rigtig meget om kultur, retorik, pædagogik og psykologi - og ikke det fjerneste om ernæring.

Jeg blev især tiltrukket af det fødevare- og ernæringsmæssige, men under studiet var det i høj grad humanvidenskaben, som greb mig rigtig meget.


Hvad er det særlige ved at være PB i ernæring og sundhed for dig? 
Bredden er vidunderlig. At jeg både kan forstå læger, ernæringsforskere, pædagoger, lærere, retorikere, antropologer, samfundsforskere... alle dem, som er med til at skabe de sunde rammer i Danmark. Jeg kan forstå deres fagfelter og bruge dem - uden at være forsker eller ekspert i noget - og det behøver jeg ikke være - for jeg er praktiker.

Hvad arbejder du med? 
At skabe en virksomhed, som arbejder for at alle danskere kan træffe sunde valg i hverdagen. Vores mission er viden om råvarer - glæde ved bordet og det betyder at jeg skal være derude i virkeligheden, hvor danskerne trænger til at blive inspireret til at træffe sunde valg. Så Frugtformidlingen er til stede på gadehjørner, i forsamlingshuse, til festivaler, i skoler, i institutioner, til inspirationsdage - alle mulige steder, hvor det er muligt at få danskerne i tale om dejlig velsmagende og glædelig mad.

Hvad betyder dit arbejde for  kunden?  
Dem der betaler mig, køber, at nogen tænker over formidlingen til målgruppen og at alt det praktiske klapper 100%. Så kunden behøver ikke tænke på noget og kan koncentrere sig om sit kerneområde. For de mennesker jeg skal inspirere, får jeg tit tilbagemeldinger fra, at de bruger vores tips og tricks til en sundere hverdag. Og hvis vi ikke er nået dertil, så håber jeg bare, at vi har skabt lidt solskin i deres dag. 

Hvad kan du bedst lide ved dit arbejde? 
At jeg møder mange mennesker. At jeg får lov at lære mere om alle de fagområder, som jeg berørte under studiet. At jeg gør en forskel.

Jeg gør en forskel.


Tænker du på efter- og videreuddannelse? 
Aldrig! Og hvis noget, så inden for råvarer, jord, botanik, kulinarik, madlavningshåndværk - og det er mest små korte masterclasses ikke noget længerevarende.

Hvor arbejder du om 10 år?
Det samme som nu - men jeg tænker, at jeg bor ude på landet og har et sted, hvor danskerne kan komme ud og kigge på jorden og lave vidunderlig velsmagende, smuk og sanselig sund mad. Formidling forever!