Genveje


Rejsesikkerhedskursus

RejsesikkerhedskursusRejsesikkerhedskursus

Har du styr på din egen og dine medrejsendes sikkerhed, når I rejser ud i verden?

De fleste studerende kan desværre ikke svare ja til det spørgsmål – og det har vi besluttet os for at gøre noget ved! 

Derfor udbyder katastrofe- og risikomanageruddannelsen et gratis rejsesikkerhedskursus tilpasset studerende på Københavns Professionshøjskoles videregående uddannelser. Kurset tilbydes også til studerende uden for Københavns Professionshøjskole (fra gymnasier, universiteter mv) mod betaling. For mere information, kontakt Maren Marie Egedorf.

Kursusdage og tilmelding:
Næste åbne kursus forventes afholdt i februar
Tilmeld dig rejsesikkerhedskursus her

Rejsesikkerhedskursus for studerende

Til dig der har tanker eller planer om internationale studieaktiviteter udbyder vi et 6 timers rejsesikkerhedskursus. Kurset er obligatorisk for alle studerende på katastrofe- og risikomanageruddannelsen (3. semester), mens alle øvrige studerende på Københavns Professionshøjskole kan tilmelde sig de åbne kurser, vi udbyder her på siden.

Er det farligt at rejse som studerende?

Studerende står over for en række risici, når de vælger at rejse ud i verden i forbindelse med internationale studieaktiviteter. Flere og mere omfattende naturkatastrofer, øget kriminalitet, vanvittige trafikale forhold, kaotiske lufthavne og politisk uro er blot nogle af de udfordringer, du står overfor i udlandet. Samtidig viser statistikken, at det ikke kun er rejsende til højrisiko-områder, der bør forberede sig - rejsende i Europa udsættes for lige så mange udfordringer som rejsende i resten af verden. Derfor er det vigtigt for dig at være ordentlig forberedt, inden du tager afsted.

Hvad indeholder kurset?

Ved at deltage i "Rejsesikkerhedskursus for studerende" får du redskaberne til at vurdere relevante risici, planlægge rejsen og håndtere krævende situationer. Kurset indeholder praktiske øvelser, gruppearbejde og spændende undervisning, som skal klæde dig på til at rejse på en mere hensigtsmæssig og sikker måde.

Hvem bør deltage?

Kurset henvender sig bredt til alle studerende uanset tidligere rejseerfaringer og øvrige forudsætninger. Katastrofe- og risikomanageruddannelsen anbefaler, at alle studerende med kommende studieaktiviteter i udlandet deltager, uanset deres videregående studieretning, rejsedestination og rejsens specifikke indhold.

Øvrige spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til kursets afholdelse eller indhold af rejsesikkerhedskurset, kan du henvende dig til en af nedenstående ansvarlige personer: 

Emil Ravn Andersen og Oliver Brorson, ansvarlige for afholdelsen af kurset rejsesikkerhed@kp.dk.

  • Forespørgsler og tilmelding til kurser.

Liban Omar Carsce Holm
Tlf. +45 26 13 44 41, LIOH@kp.dk

  • Forespørgsler fra studerende på katastrofe- og risikomanageruddannelsen i relation til obligatoriske kurser der afholdes på uddannelsens 3. semester
  • Henvendelse fra eksterne aktører, der ønsker deltagelse på et kursus.

Lars Zwisler, uddannelsesleder
tlf. +45 5163 2810, LAZW@kp.dk

  • Forespørgsler fra uddannelsesinstitutioner uden for Københavns Professionshøjskole  om kursusafholdelse og samarbejde.