GenvejeVideo: Region Hovedstaden

SygeplejerskeSygeplejerske

Vil du gerne have et job, hvor du er tæt på andre mennesker?

UCC og Metropol er blevet til Københavns Professionshøjskole.

Professionshøjskolerne UCC og Metropol er fusioneret. Hvis du bliver optaget på en af vores uddannelser, kommer du derfor til at gå på Københavns Professionshøjskole.

Sygeplejerskeuddannelsen er en mellemlang videregående uddannelse, der tager 3½ år, og du bliver professionsbachelor i sygepleje. Som sygeplejerske kommer du til at arbejde med mennesker i alle aldre og fra alle samfundslag, hvor du skal turde bruge dig selv som menneske. Du vil blive udfordret på den sygeplejefaglige viden og de praktiske færdigheder, du er nødt til at have som sygeplejerske.

Læs mere om uddannelsen. Hvis du skal starte på uddannelsen, kan du allerede nu læse lidt om din studiestart.​

Få et lynhurtigt overblik over sygeplejerskeuddannelsens mange facetter i denne infografik.

Job som sygeplejerske

Sygeplejerskeuddannelsen giver mange muligheder efter endt uddannelse. Mange vælger, lige efter de er færdige, at arbejde på hospitaler. Du kan også arbejde inden for psykiatrien, eller du kan vælge at arbejde ude i borgernes hjem fx som hjemmesygeplejerske i kommunerne. Hvis du gerne vil rejse, er der et væld af muligheder, da sygeplejerskeprofessionen kan bruges overalt i verden.

Der er også mange muligheder for at læse videre efter endt professionsbacheloruddannelse både direkte efter endt uddannelse og kombineret med nogle års erfaring fra klinisk praksis.

Læs mere om job og karriere.