Genveje


Klinik (praktik)Klinik (praktik)

Tæt på den virkelige verden i uddannelsen

I sygeplejerskeuddannelsen veksler undervisningen mellem teori og praksis, og du vil derfor flere gange komme i praktik på forskellige sundhedsfaglige arbejdspladser.

Læs mere på hjemmesiden for klinisk undervisning i Region Hovedstaden

I sygeplejerskeuddannelsen anvendes betegnelsen klinik og ikke praktik. Derfor hedder det også kliniske undervisningssteder og ikke praktiksteder, og undervisningen, du modtager dér, omtales som klinisk undervisning.

Kliniske undervisningsforløb

Der er i løbet af uddannelsen to korte og fire længerevarende undervisningsforløb, og på 6. semester er du udelukkende i klinik. Et længerevarende forløb varer typisk 6-8 uger og er normeret til 41,25 timers tilstedeværelse om ugen. Du kan se et overblik over studieåret under uddannelsens opbygning.

Du øver dig i sygeplejefaget

Du vil blive undervist af sygeplejersker og andet sundhedspersonale og deltage i og få erfaring inden for sygeplejefaget med stigende selvstændighed gennem uddannelsen. Ved at øve, træne, studere og være en del af praksis opnår du viden, færdigheder og kompetencer, der svarer til de læringsmål, der er for de enkelte semestre. 

Det foregår i Region Hovedstaden

Sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole samarbejder med hospitaler, psykiatriske centre og kommuner i hele Region Hovedstaden. Det betyder, at klinisk undervisning foregår inden for Region Hovedstadens område, og at du udelukkende kommer i praktik på kliniske undervisningssteder, vi har godkendt til at varetage undervisning af sygeplejestuderende.

Kontakt

Har du spørgsmål, der omhandler klinisk undervisning, skal du kontakte: