Genveje


En typisk dag på uddannelsenEn typisk dag på uddannelsen

Mød Maria som fortæller om sin oplevelse af en typisk dag på sygeplejerskeuddannelsen Metropol


Min dag starter med
...at jeg snoozer vækkeuret en gang for meget, får tøj på i en fart og smidt noget morgenmed ned i halsen, mens jeg lytter til nyhederne i baggrunden, og ender som regel med, at blive irriteret over nogle politikeres udsagn. Derefter flyver jeg ud af døren, mens jeg tænker på, hvad dagen har at byde på og hvilken forelæsning, der er i dag.

Når jeg ankommer ...flyver jeg ind af døren lige to minutter efter timen er gået i gang - typisk. Jeg sætter mig lige så diskret, bagerst i lokalet, mens jeg smilende hilser på kammeraterne.

Der er nogle på holdet, som har personlige erfaringer med pårørende, der har et alkoholmisbrug, så der kommer nogle interessante holdninger frem under debatten.

Maria, modul 7 studerende

Frem til frokost ...skal jeg have en forelæsning om sygepleje til den akutindlagte patient med lidelser relateret til alkoholmisbrug. Der er nogle på holdet, som har personlige erfaringer med pårørende, der har et alkohol misbrug, så der kommer nogle interessante holdninger frem under debatten. Dertil er der også nogle alkoholikere, som fortæller deres historie om deres familie, om hvad det var, der gjorde, at de begyndte at drikke, og hvordan de holdt op med at drikke. Det er interessant, hvor mange mennesker i Danmark der har et alkoholproblem, og de kommer fra alle sociale lag. Det giver lidt stof til eftertanke.

Resten af dagen går med ...en forelæsning af Connie Mørck, som er i det udgående team. Det er virkeligt spændende, at høre om tiltaget, som arbejder med rådgivning til alkoholikere og deres pårørende. Men det bedste kommer til sidst, når Henrik Rindom, som er speciallæge inden for psykiatri og arbejder med unge, som tager stoffer, skal holde foredrag. Han har skrevet bogen "Rusmidlernes biologi", og jeg har virkelig glædet mig til, at han kom. Jeg synes han er virkelig interessant og er lidt kontroversiel i sine holdninger, idet han taler om afhængighed, som noget meget almindeligt for alle mennesker, og han kritiserer desuden hospitalsvæsnets håndtering af stofbrugere.

Jeg går hjem ...kl 17. Det er blevet sent i dag på grund af Henrik Rindom, men det har været det hele værd. Jeg behøver heldigvis ikke skynde mig hjem og lave lektier, da jeg har studiedag i morgen, så jeg tror, jeg vil tage den med ro og ringe til en veninde.