Genveje


Studerende fortæller om udlandsopholdStuderende fortæller om udlandsophold

Mange studerende har haft spændende og usædvanlige oplevelser, når de har været i udlandet. Her kan du læse om forskellige studerendes erfaringer i udlandet.

Metropolstuderende vandt legat på Tasmanien

Sygeplejestuderende Simon Knudsen fra Metropol har sammen med to andre danske sygeplejestuderende modtaget Crown Princess Mary's Scholarship 2013.

Simon har været en måned på Tasmanien og har fulgt modulet Acute Care på School of Nursing & Midwifery på University of Tasmania. De studerende er blevet indstillet til legatet af universitet, og legatet er på 12.000 kr.

vandret streg

Fra Bryggen til Kenya

Sygeplejestuderende Lærke Schjødt tog et modul af sin uddannelse i Kenya. Læs om Lærkes rejse fra det trygge Bryggen til det fattigste hjørne af Kenya.

Læs artikel om Lærke i Bryggebladet (pdf, side 8).

vandret streg

Gratis vandrensning til familier i Vestkenya

Peter Køster, der er tidligere studerende ved Metropol, har skrevet om tanker og erfaringer fra sit ophold i Kenya, hvor han bl.a. deltog i et projekt, der gik ud på at uddele gratis LifeStraws (vandrensningsrør) til familier i  Kenya.

Læs Peters to artikler fra Kenya:

I 2012 fik Peter Køster et legat fra NordeaFonden på 10.000 kr., som er gået til at betale en del af hans 10 uger lange ophold i Kenya. Læs mere om Peter Køsters legat her på hjemmesiden og om Nordeafondens uddeling af legater til professionsbachelorstuderende generelt. 

vandret streg

Træning med hjertelungeredningsdukker reddede liv i Tunesien

To nyuddannede sygeplejersker fra Metropol Therese Larsen og Eleni var i 2012 på ferie i Tunesien, hvor de reddede en druknet piges liv ved at give hende hjertelungeredning. De unge kvinder blev tilfældigt involveret i ulykken på stranden og gik handlekraftigt i gang med genoplivning, hvorved pigen kom til live igen.

Læs Therese og Elenis beskrivelse af deres dramatiske oplevelse.

Vi havde gåsehud flere dage efter episoden, og var SÅ glade for, at vi havde pumpet i dukkerne i skolen.

Therese og Eleni