Genveje


Selvbetalende studerendeSelvbetalende studerende

Er du statsborger fra et land uden for EU/EØS og har en midlertidig tidsbegrænset opholdstilladelse, så har du ikke ret til fri statsfinansieret videregående uddannelsen. Du kan i stedet søge om optagelse som selvbetalende studerende. 

Som selvbetalende studerende skal du opfylde de samme adgangskrav som andre ansøgere. Desuden skal du være opmærksom, at du skal have bestået og dokumenteret ”Studieprøven i dansk” eller tilsvarende senest ved studiestart.

Ved behandlingen af din ansøgning vil du modtage besked om tilkendegivelse af, at du ønsker at fortsætte ansøgningsprocessen som betalingsansøger. KP skal modtage svar inden for 14. dage fra afsendelse af besked om tilkendegivelse for at kunne fortsætte behandlingen af din ansøgning til den pågældende uddannelse. Tilbydes du optagelse, skal du derfor selv betale for din uddannelse, og din optagelse vil være betinget af, at du betaler for 1. semester inden studiestart.

Du modtager, som andre ansøgere, svar på din ansøgning i udgangen af juli, hvor du, efter bekræftelse af studieplads, vil modtage særskilt information om pris og betaling.

Prisen for KPs uddannelser varierer fra omkring kr. 25.000-45.000 pr. semester . Uddannelserne har varighed af fx 4-8 semestre. Kontakt optagelse@kp.dk for vejledende pris på den pågældende uddannelse, som du ønsker at søge ind på.