Metoder på rusmiddelområdetMetoder på rusmiddelområdet
Få viden om anvendte metoder i misbrugsbehandlingen.
10 ECTS
På forløbet bliver du introduceret til forskellige metoder og får perspektiver på, hvilke teoretiske syn de enkelte metoder er inspireret af. Du får mulighed for at afprøve de enkelte metoder og mulighed for at reflektere over metodernes anvendelse i forhold til din konkrete praksis. Underviserne inddrager både de sidste nye og mange års praksiserfaringer.
Du får du ud af modulet
Du får en række redskaber til at skelne, sammenkoble og anvende teorier og metoder i rusmiddelbehandling, samt til at reflektere over spørgsmål, der knytter sig til kvalitetssikring, evidens og dokumentation i behandlingen.
Det faglige indhold:
- Metoder i et komparativt perspektiv
- Kognitive metoder, herunder ACT og KAT
- Systemisk-narrative metoder - herunder LØFT
- Psykodynamiske metoder – herunder mentaliseringsbaseret terapi
- Kvalitetssikring, evidens og dokumentation
Målgruppe
Du arbejder eller samarbejder med partner på rusmiddelområdet som eksempelvis pædagog, socialrådgiver, lærer, sygeplejerske, ergoterapeut m.fl. Forløbet er målrettet deltagere på tværs af forskellige typer indsatser og institutioner, som har berøring med misbrugsbehandlingen. Herunder fx socialforvaltninger, gadeplansarbejde, væresteder, bo og opholdsinstitutioner og kriminalforsorgen. Den bredt sammensatte målgruppe sikrer gensidig tværfaglig vidensudveksling.
Praktiske oplysninger
Modulet består á 8 undervisningsdage på ca. 5 timer (9 – 14), et eksamensseminar og afsluttes med en mundtlig eksamen med et kort skriftligt oplæg. Herudover skal der beregnes tid til læsning af litteratur på omkring 700-800 sider.
Optagelse på modulet kræver at du har relevant uddannelse minimum på niveau med en professionsbachelor, akademiuddannelse/videregående voksenuddannelse eller tilsvarende samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Læs mere om adgangskrav og dispensation her