Human ernæring og sundhedsfremmeHuman ernæring og sundhedsfremme
Få den grundlæggende viden på plads.
Dette obligatoriske modul har fokus på den humane organismes ernæring og dermed omsætning af energi og næringsstoffer. Det giver dig vigtig viden, du kan trække på gennem hele din diplomuddannelse.
10 ECTS
Gennem et ernæringsfysiologisk, socioøkonomisk og et kulturelt perspektiv belyser vi humanernæring og sundhedsfremme fra alle vinkler.
Der fokuseres på kostanbefalinger, og hvordan de kan omsættes t il praksis i forhold til forskellige målgrupper i befolkningen.
Det får du ud af modulet
- Du får viden om den humane organismes omsætning af energi og næringsstoffer biokemisk og fysiologisk
- Du får indsigt i, forståelse for og kan reflektere over de officielle kostanbefalinger og kostråd
- Du får indsigt i socioøkonomiske og kulturelle faktorers betydning i forhold til kostvaner
Du kan
- anvende kostanbefalingerne og danskernes kostvaner til forskellige grupper i befolkningen, og dermed fokusere på, om de lever op til næringsstofanbefalingerne
Det faglige indhold
- Kostråd og formidling heraf til forskellige målgrupper
- Optagelse af kostanamnese
- Energibehovsfastsættelse og makronæringsstoffers omsætning og anbefalinger
- Udvalgte vitaminer, mineraler og antioxidanters omsætning og anbefalinger
- Kostundersøgelsesmetodik
- Den randomiserede klinisk kontrollerede undersøgelse
- Udvalgte teorier og metoder om, hvordan kostvaner påvirkes af individuelle socioøkonomiske og kulturelle forhold
- Kostvaner og fødevareforbrug relateret til forskellige målgrupper og deres socioøkonomiske og kulturelle forhold
- Fødevaredatabaser og kostberegning
Katalognummer
ED2