Genveje


Survivorship som begrebSurvivorship som begreb

En kræftdiagnose kan medføre en ændring i en persons prioriteter med hensyn til parforhold, karriere, eller en livsstil.

Nogle mennesker med en historie af kræft - eller overlevende - tale om at værdsætte livet mere og få en større accept af sig selv, og nogle overlevende bliver bekymrede over deres sundhed og usikre på, hvordan man kan håndtere livet efter behandling. Det at overleve kræft er en unik situation for hver person.

Indenfor kræftområdet, omhandler survivorship sundhed og livet for en person med kræft efter endt behandling. Det dækker de fysiske, psykosociale og økonomiske spørgsmål som følge af en kræftsygdom, ud over diagnose og behandling faser. Survivorship omfatter spørgsmål i forbindelse med evnen til at få behandling, rehabilitering, pleje og opfølgende behandling og senfølger af behandlingen, derudover omhandler det også livskvaliteten for det enkelte menneske igennem hele forløbet, både før, under og efter. Familiemedlemmer, venner og pårørende er også betragtes som en vigtig del af den proces.

Kontakt

Fagligt indhold og undervisning

Jette Witt
Tlf.: 5138 0519
jlwi@kp.dk

Administration

Studieservice EVU
evu@kp.dk