Om uddannelsenOm uddannelsen
Formål
Formålet med Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration er:
- at forbedre de studerendes personlige og faglige kompetencer ved at give dem en dybere teoretisk indsigt i områder af betydning for den offentlig forvaltning
- at give de studerende metoder, som sætter dem i stand til selvstændigt at anvende den teoretiske viden i praksis for derved kritisk at kunne analysere, vurdere og løse forskelligartede problemstillinger
- den færdiguddannede skal kunne bidrage selvstændigt, reflekterende og proaktivt til samarbejdet i den offentlige forvaltning, institutioner og organisationer og i den interne og eksterne kommunikation
Uddannelsens opbygning
Diplomuddannelsen er en deltidsuddannelse og er opbygget af uafhængige moduler, som du selv sammensætter efter dine interesser og behov. Du har derved mulighed for at følge det faglige spor, som du har mest brug for professionelt. Vi hjælper gerne med at tilrettelægge dit forløb, så det passer dig bedst muligt.
Diplomuddannelsen sammensættes af tre obligatoriske moduler (25 ECTS), en række valgfri moduler (20 ECTS) og et afgangsprojekt (15 ECTS).
Tilsammen er diplomuddannelsen på 60 ECTS-point eller ét årsværk. Et studenterårsværk er ca. 1650 studenterarbejdstimer, hvor alt er talt med - dvs. undervisning, forberedelse, opgaveløsning, eksamen mv. Da hvert modul svarer til ca. 250 arbejdstimer, må man regne med en betydelig selvstændig studieaktivitet.
I nedenstående oversigt kan du se hvilke kurser, der udbydes og hvorvidt de er obligatoriske eller valgfrie eller du kan finde en oversigt over den samlede uddannelse her.
Adgangsbetingelser
For at læse på Diplomuddannelsen skal du have en uddannelse på mindst erhvervsakademiniveau eller en videregående voksenuddannelse (VVU) plus mindst to års relevant erhvervserfaring efter din adgangsgivende uddannelse. Hvis du har bestået DK I og DK II, Magistratskole-eksamen, en Kommunom eller Merkonom fra før disse var på VVU-niveau, kan du søge en realkompetencevurdering.
Hvis du ikke opfylder nogen af disse betingelser, kan du få vurderet dine realkompetencer og måske optages på det grundlag.
De fleste af vores studerende har tidligere læst Kommunom eller Statonom eller Merkonom, men også mange andre uddannelser giver adgang til Diplomuddannelsen - fx professionsbachelorer (pædagoger, lærere og sygeplejersker).
De præcist formulerede adgangsregler fremgår af kapitel 3 i bekendtgørelsen.
Hvis du er i tvivl om adgangsbetingelserne eller om du opfylder dem, er du velkommen til at ringe til os eller sende en mail. Se links og numre i boksen herunder.
Imødekommer du ikke adgangsbetingelserne for at kunne læse på diplomniveau - se akademiuddannelsen i offentlig forvaltning og administration.
Forsøgsordning
Som led i en treårig forsøgsordning gældende fra 1. august 2019 til og med 31. juli 2022 fjernes kravet om to års relevant erhvervserfaring efter adgangsgivende uddannelse for ansøgere, der opfylder følgende tre kriterier:
- Du har en akademiuddannelse under Uddannelses- og Forskningsministeriet som højeste forudgående uddannelse.
- Du har relevant erhvervserfaring på mindst fire år efter ungdomsuddannelse bag dig.
- Du er i relevant beskæftigelse ved optag på diplomuddannelsen.
Alle tre kriterier skal opfyldes for at blive optaget på uddannelsen.
Overgangsregler
Hvis du allerede er i gang med Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning kan du naturligvis kombinere beståede moduler med moduler fra den nye version af uddannelsen. Læs om overgangsreglerne her
Studiestart
Vi starter hold flere gange om året. Datoerne fremgår af de enkelte modulbeskrivelser.
Studerende som ønsker en hel diplomuddannelse anbefales at begynde med de obligatoriske moduler. Hvert modul afsluttes med en prøve med intern eller ekstern censur. Studerende forudsættes at have adgang til pc og internet. Uddannelsen skal være afsluttet inden for 6 år.
Realkompetencevurdering
Hvis du har tilegnet dig kompetencer på anden vis, kan dine "realkompetencer" (hvad du reelt ved og kan) være på et niveau, som svarer til adgangsbetingelserne.
Du kan læse mere om realkompetencevurdering her.
Du er velkommen til at ringe eller maile til os, hvis du har spørgsmål.