Skriftsprogstilegnelse og skriftsprogs- undervisning 0.-3. klasseSkriftsprogstilegnelse og skriftsprogs- undervisning 0.-3. klasse
Vær med til at tegne din skoles læseprofil
10 ECTS
Med dette modul får du kompetencer til, at vejlede og inspirere dine kolleger til, at udvikle en differentieret begynderlæseundervisning, der bygger på forskningsbaseret viden om den tidlige læse- og skriveudvikling.
Det får du ud af modulet
Med dette modul:
- får du indsigt i teori og metode indenfor læseproces, skriftsprogstilegnelse og-undervisning.
- får du viden om forudsætninger for læsning og kan anvende denne i kommunikation om elevens skriftsprogsudvikling.
- kan du reflektere, analysere og vurdere problemstillinger inden for skriftsprogsundervisning og skriftsprogstilegnelse i 0.-3. klasse på baggrund af indsigt i læseudvikling.
- kan du vejlede og videreformidle viden om læsning og skrivning til pædagoger, lærere, ledelse og forældre.
Det faglige indhold
På modulet vil du bl.a. beskæftige dig med læsningens komponenter, den typiske læseudvikling, afkodningsstrategier, begyndende læseforståelsesstrategier, og forskellige metoders fordele og ulemper.
Du vil lære om målsætning og evalueringsredskaber.
Modulet går på to ben: Der arbejdes både med teorier og forskning inden for skriftsprogstilegnelse og med teorier og forskning inden for vejledning. Der vil således også være fokus på læsevejlederens samarbejde med kolleger, forældre, elever og skoleledelse.
Målgruppe
Lærere med særlig interesse for læsning, der ønsker at blive eller er læsevejledere i grundskolen, og som ønsker at styrke skolens arbejde med læsning og skrivning i indskolingen.
Eksamen
Eksamen afholdes som en ekstern prøve.
Læs om det samlede udbud, kursusdage, pris og tilmelding for den pædagogiske diplomuddannelse ved Københavns Professionshøjskole her.