Genveje


Sådan får du lov at komme på kursusSådan får du lov at komme på kursus

5 gode råd der hjælper dig med at gøre dit ønske om kompetenceudvikling til virkelighed

Kompetenceudvikling handler om at klæde folk på til forskellige udfordringer. Med pressede budgetter og et øget fokus på effekten af kompetenceudvikling kan det netop være en stor udfordring at få lov til at tage på kursus. Vi vil meget gerne klæde dig på til også denne udfordring og giver dig her fem gode råd til, hvordan du får gjort din drøm om kompetenceudvikling til virkelighed.

1. Hvad får din arbejdsplads ud af din kompetenceudvikling?

Når du forelsker dig i et kursus og gerne vil fremlægge ideen for din leder skal du altid huske på, at din leder gerne vil vide hvilken gavn din organisation har af, at du tager af sted. Sørg derfor altid for at forberede dig ved at sætte dig ind i, hvordan de kompetencer du tilegner dig, kan bruges i løsningen af dine arbejdsopgaver. Nogle gange viser det sig, at et andet kursus måske er bedre egnet for dig, men omvendt står du så meget stærkere, hvis din leder tydeligt kan se hvorfor du skal på kursus.

2. Undersøg om du kan få støtte til din kompetenceudvikling

Der er ingen tvivl om, at der i disse år er færre midler til kompetenceudvikling, men ofte har en arbejdsplads adgang til kompetenceudviklingsmidler gennem interne eller eksterne puljer og fonde. Undersøg disse muligheder selv eller spørg din HR-afdeling. Måske findes der en løsning som, hverken du eller din leder umiddelbart havde tænkt på.

3. Er I flere der har samme behov?

Når du som medarbejder får brug for kompetenceudvikling er det sjældent, at du er den eneste der i den situation. Hvis I er nogle stykker giver det ofte god mening læringsmæssigt, effektmæssigt og økonomisk at gå sammen og afholde kurset som et rekvireret kursus på jeres arbejdsplads. Kontakt den kontaktperson der er på det pågældende kursus for yderligere oplysninger.

4. Nye arbejdsopgaver kræver nye kompetencer

Et gennemgående krav om højere kvalitet og effektivitet for de samme ressourcer påvirker den måde du løser dine opgaver på: Du får nye og flere arbejdsopgaver, du skal løse gamle arbejdsopgaver på en ny måde osv. Det er i for sig fint nok og er med til at give udfordringer i jobbet, men det er vigtigt at huske på, at nye opgaver også kræver, at man har kompetencerne til at løse dem. Så får du en ny opgave, så bed også om, at blive klædt ordentligt på til at løse den.

5. Kompetenceudvikling virker!

Det virker måske indlysende, men det er alligevel vigtigt at huske på. Er du målrettet og motiveret omkring din kompetenceudvikling er der få ting, der er bedre til at styrke din profil, berige dit arbejdsliv og give dig nye og inspirerende oplevelser.

God arbejdslyst og på gensyn på et af vores kurser.

Du kan se de aktuelle kurser i vores kursusdatabase